Musta tuntuu

Blogi

Purkuhommia

 
kitchen.jpg

Koska kaikki tulevan kotimme pinnat ovat kutakuinkin 1970-luvulta, aloitimme remontin purkuhommilla. Keittiö oli vielä viikonvaihteessa viittä vaille veks (tänään jo tyystin), alakerran parketit ovat poissa, yläkerran kylpyhuoneen laatat yhtä lailla. Hyvästit on heitetty myös porraskäytävän puolipaneleille, verholaudoille, yhdelle seinälle… Töitä kyllä piisaa. Esimerkiksi kylpyhuone oli – sanotaanko nyt, että – mielenkiintoisesti kyhätty.

Luulen, että pääsemme jo tällä viikolla levyttämään kattoja ja seiniä, ehkäpä maalaamaankin jotakin. Olen pyöritellyt päässäni keittiötä ja keskustellut vaihtoehdoista Kvikin ja A.S.Helsingön kanssa. Ensimmäiseltä sain jo tarjouksen, jälkimmäiseltä odottelen vielä värimalleja. Jos päädymme Kvikiin, keittiöstämme tulee musta, mutta mikäli valkkaamme A.S.Helsingön, väri on jotakin muuta, ehkäpä Walnut… Olen tallentanut muutamia referenssikuvia Pinterestiin, ja jos niistä nyt jokin käy selville, niin se, että keittiöstäni ei taida tulla vaaleaa. Se, että asumme tällä hetkellä samassa taloyhtiössä, täysin identtisessä vuokrakodissa, helpottaa suunnittelua hirveästi: tässä vuoden varrella on tullut huomanneeksi, mikä toimii ja mikä ei.

Sain myös lisää parkettimalleja Parlalta ja Timberwiselta. Tällä hetkellä tuntuu, että kallistun jälkimmäisen puoleen, tykkään ihan valtavan paljon Antique-värisestä tammesta. Tavoite on, että saan tilattua lattiatkin vielä tällä viikolla, kunhan saan “oikeat” työt purkkiin. Lähetimme eilen Laine-lehtemme kahdeksannen (!) numeron painoon, ja tässä pitää vielä pari päivää puskea, ennen kuin voi ottaa muutaman rauhaisammin. Sitten alan pohtia myös pikkuvessan ja kylpyhuoneen materiaaleja ja makuuhuoneen vaatekaappia. Ajattelin tukeutua siinä(kin) Ikea + A.S.Helsingö -komboon.

Sanokaahan, millaisia kokemuksia teillä on Kvikistä ja A.S.Helsingö + Ikea -kokonaisuuksista. Kiinnostaa kovin.